Patelnia o specjalnym owalnym kształcie i wymiarach (35×24 cm) pozwalających na smażenie ryb w całości, bez potrzeby krojenia. Dzięki aluminiowej konstrukcji jest wyjątkowo odporna na zniszczenia. Dno o grubości 10 mm gwarantuje równomierny rozkład ciepła na całej powierzchni naczynia, dzięki czemu proces smażenia przebiega szybciej – zimna ryba nie schładza patelni, zachowuje więcej naturalnych soków i właściwości odżywczych, a przy tym podgrzewa się równomiernie, dzięki czemu jest idealnie krucha na zewnątrz i delikatna w środku. Powłoka Lotan® umożliwia smażenie bez użycia tłuszczu oraz zapobiega przywieraniu ryby do powierzchni podczas smażenia.
Patelnia do ryb AMT może być używana również do podpiekania w piekarniku czy jako hot plate, czyli półmisek do serwowania smażonej lub pieczonej ryby w całości. W tym celu wystarczy wyjąć z niej odpinaną rączkę. Dzięki specjalnej powierzchni z wysoką zawartością cząsteczek ceramicznych patelnia jest bardzo łatwa w czyszczeniu – wystarczy użyć niewielkiej ilości wody i detergentu.
Na razie nie ma opinii o produkcie.